Docklevellers

Docklevellers en dockshelters

Docklevellers en dockshelters zijn essentiële elementen voor bedrijven die betrokken zijn bij logistiek en goederenverwerking. Ze spelen een cruciale rol bij het optimaliseren van de efficiëntie en veiligheid van het laden en lossen van vracht in en uit magazijnen en bedrijfsgebouwen.

Efficiënt laden en lossen

Docklevellers maken het mogelijk om vrachtwagens op dezelfde hoogte te brengen als het dock, waardoor een vlotte overgang tussen de vrachtwagen en het laadplatform ontstaat. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op schade aan goederen tijdens het laden en lossen.

Veiligheid

Docklevellers zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze voorkomen valpartijen en ongelukken die kunnen optreden wanneer medewerkers goederen handmatig verplaatsen tussen het laadperron en de vrachtwagen. Dockshelters zorgen voor een afdichting tussen het laadperron en de vrachtwagen, waardoor weersinvloeden en ongedierte buiten worden gehouden en de veiligheid van medewerkers wordt verhoogd.

Energie-efficiëntie

Dockshelters helpen de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren door het behouden van een constante temperatuur in het laadgebied. Dit vermindert warmteverlies in de winter en het binnendringen van warmte in de zomer, wat resulteert in lagere energiekosten.

Bescherming van goederen

Het gebruik van docklevellers zorgt ervoor dat goederen tijdens het laden en lossen niet worden blootgesteld aan ongewenste weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen, sneeuw of wind. Dit helpt de kwaliteit en integriteit van de goederen te behouden.

Productiviteit

Door de efficiënte en veilige laad- en losprocessen kunnen bedrijven de productiviteit verhogen en de doorvoer versnellen. Dit heeft directe invloed op de operationele efficiëntie en klanttevredenheid.