Over ons

Box deuren & Herkwerk

Jos Box had als werktuigbouwkundige en allround bedrijfsleider al aardig wat ervaring opgedaan toen hij in 1993 besloot om voor zichzelf te beginnen. In de voorliggende jaren had hij een aantal hekwerken mogen ontwerpen en uitvoeren waardoor zijn passie voor dit product ontstond. Vooral het technische aspect van dit ambachtelijke werk sprak hem enorm aan. In de schuur van zijn schoonvader ging hij aan de slag met het maken van hekken en poorten onder de naam Doormaster.
Van het ontwerpen en produceren tot het automatiseren en programmeren van de hekwerken, alles deed hij met de hem typerende precisie en vakkundigheid. Jos is helder in zijn visie: “De omheining van een terrein is het eerste visitekaartje van hetgeen zich achter dit hek bevindt. Bovendien bepaalt het wie er toegang heeft en wie niet. Een klant moet zich veilig voelen door onze producten, maar moet ook trots zijn op de uitstraling en het comfort.” Daarom wordt er maatwerk geleverd. Van klassiek tot strak modern en van handbediende toegang tot volledig geautomatiseerde poorten, alles is mogelijk.
Met de groeiende klantenkring van Doormaster groeide ook de vraag naar kwalitatief net zo’n goede en uiteraard automatisch te openen garagedeuren. Deze deuren zelf produceren was geen optie maar lang niet elke garagedeur voldeed aan Jos zijn kwalitatieve standaard. In zijn zoektocht naar het beste product kwam hij uit bij Hörmann, een Duitse fabrikant die toonaangevend is in dit product. De klik met deze fabrikant was zo groot, dat Jos in 1997 dealer werd van dit merk en Hörmann Steunpunt Zuid overnam. Zo runde hij ineens twee bedrijven met het bijbehorende personeel op diverse locaties. De tak die de montage en het onderhoud van de Hörmann deuren verzorgde, kreeg later de naam Deuren Specialist Nederland (DSN).
Met vestigingen van DSN in Helmond en Kapelle en daarnaast natuurlijk ook, in de schuur van schoonvader in Bergeijk, nog altijd zijn oorspronkelijke zaak Doormaster, stond Jos aan het hoofd van een groot bedrijf waarin zijn familieleden een steeds belangrijkere rol vervulden. Zijn vrouw en zwager werkten volop mee en een aantal medewerkers van het eerste uur werden al snel als familie beschouwd. Naast de particuliere klanten voor hekwerken, poorten en garagedeuren bracht het werk voor Hörmann ook een industriële klantenkring met zich mee. Bij DSN kon men ook terecht voor bedrijfsdeuren, dockequipment en veiligheidsdeuren. Vanaf 2000 werd in de Weebosch grond aangekocht en groot pand gebouwd waarin alle 30 personeelsleden, ook die uit de Zeeuwse dependance in Kapelle, zich welkom voelden.
Toen in 2018 zoon John toetrad tot het familiebedrijf werd het tijd om opnieuw wat vernieuwingen door te voeren. Met zijn achtergrond als bedrijfseconoom en de bijna genetisch bepaalde passie voor het bedrijf van zijn ouders bracht hij nieuwe inzichten.
De vestiging in Zeeland werd gesloten, de samenwerking met Hörmann kreeg een nieuwe, passendere vorm en alle activiteiten werden vanuit de Weebosch vormgegeven. De oude bedrijfsnamen verdwenen en maakten plaats voor een naam die alle activiteiten omvat:
Box Deuren & Hekwerk. Een familiebedrijf wat met trots de naam van de familie draagt en garant staat voor kwaliteit in producten en dienstverlening.